pondělí 30. května 2011

Pumpkin soup



Ingredience:

600 g očištěné dužiny dýně (já měla bio dýni Hokkaido)
2 jablka
1 cibule (já měla jarní cibulku)
šťáva z půl citronu
1 stroužek česneku
30 g másla
1 lžička curry, 1 lžička mletého zázvoru, půl lžičky mletého muškátového oříšku
1 litr vývaru (já měla bylinkový z kostky :D)
smetana
sůl, pepř
petrželka na ozdobení



postup:

- nejdřív sem si dýni rozkrojila (což bylo velmi náročné, protože měla hrozně dřevnatou slupku!:P)



- pak jsem vydlabala dužinu se semínkama a oloupala ji (asi hodinu - šlo to hrozně těžko, až pak sem si na netu přečetla, že se může vařit i se slupkou a ta pak změkne :D -> pro příště)



- dýni sem si nakrájela na co nejmenší kostičky, aby se rychle uvařila
- potom jsem oloupala jabka (to šlo podstatně lépe:D), nakrájela na kostičky a zakapala citronem
- na másle jsem si osmahla jarní cibulku, prolisovaný česnek a koření (asi 1 minutu)
- přidala jsem dýni a jabka a zalila vývarem
- vařila do změknutí (asi 20 - 30 minut)
- nechala zchladnout



- rozmixovala
- přidala smetánku a bylinky na ozdobu



- a dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat